Twoje konto

Login:
Hasło:
 
 

Kategorie

Poziom wyżej

Polecane marki

Nasze katalogi

 
 

Polityka prywatności

Postanowienia ogólne

 

1.      Niniejsza polityka prywatnosci okresla zasady ochrony informacji poufnych dotyczacych Uzytkowników, w tym danych osobowych, przez administratora tych danych, czyli podmiot prowadzacy Sklep zwany dalej Sprzedawca; tj.  MAGMA s.c. Jaroslaw i Mateusz Typanscy z siedziba w Jarocinie. Przetwarzanie odbywa sie zgodnie z przepisami ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 10 maja 2018 r. i ustawy o swiadczeniach droga elektroniczna oraz Rozporzadzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r.

 

 2. Na potrzeby interpretacji niniejszego dokumentu zastosowanie znajduja definicje ujete w Regulaminie Sklepu.

 3. Klauzula informacyjna zgodna z RODO.

Administratorem Państwa danych jest MAGMA s.c. Jarosław i Mateusz Typańscy z siedzibą w Jarocinie (kod pocztowy: 63-200), ul. Brzozowa 19, REGON 360083620, NIP:6172205547.
Przetwarzanie odbywa się zgodnie z przepisami ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. i ustawy o świadczeniach drogą elektroniczną oraz Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r.
Inspektorem Ochrony Danych w MAGMA s.c. Jarosław i Mateusz Typańscy z siedzibą w Jarocinie jest Maciej Hejduk, adres e-mail: maciej.hejduk2007@wp.pl.

Administrator danych informuje, że:

Celem zbierania danych jest usługa sprzedaży towarów przez sklepy internetowe należące do MAGMA sp. c. oraz dostawa pod adres wskazany przez klienta.
Każdemu klientowi przysługuje  prawo dostępu do treści danych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo sprzeciwu, zażądania zaprzestania przetwarzania i przenoszenia danych, jak również prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie oraz prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego (tj.: Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych).
Podanie danych jest dobrowolne, lecz niezbędne do realizacji internetowej sprzedaży towarów i ich dostawy .
W przypadku niepodania danych nie będzie możliwa wykonanie powyższej umowy.
Dane udostępnione przez klienta nie będą podlegały udostępnieniu podmiotom trzecim z wyjątkiem dostawcy usług, z których korzysta Administrator celem zapewnienia możliwości wykonywania przez niego zadań (kurierzy, biuro rachunkowe, dostawcy oprogramowania,serwis gwarancyjny urządzeń). Odbiorcami danych będą  instytucje upoważnione z mocy prawa.
Dane udostępnione przez korzystającego ze sklepu nie będą podlegały profilowaniu. Administrator danych nie ma zamiaru przekazywać danych osobowych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.
Dane osobowe Klienta  będą przechowywane do momentu upływu terminu przedawnienia roszczeń wynikających z zawartej umowy albo przez okres wymagany przez odrębne przepisy dotyczące obowiązków podatkowo - rachunkowych – w zależności od tego, który okres skończy się później.
Po upływie tego terminu dane osobowe Klienta będą przetwarzane przez Operatora na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO, tj. w celach wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez MAGMA na potrzeby prowadzonych kampanii marketingowych.
 

4. Prowadzac sklep internetowy Sprzedawca doklada szczególnych staran w celu ochrony praw Uzytkowników, w szczególnosci w zakresie ochrony prywatnosci i ochrony informacji przekazanych Sprzedawcy i dotyczacych Uzytkowników. Informacje te (w tym dane osobowe Uzytkowników) sa nalezycie zabezpieczane, a formularze internetowe sluzace do sluzace do przesylania tych informacji sa chronione protokolem bezpieczenstwa SSL, dzieki czemu proces przekazywania danych jest szyfrowany. Przetwarzajac dane osobowe Uzytkowników Sprzedawca zwraca szczególna uwage na to, aby dane te byly chronione przed ich udostepnieniem osobom nieupowaznionym, zabraniem przez osobe nieuprawniona, przetwarzaniem z naruszeniem obowiazujacych przepisów prawa oraz ich zmiana, utrata, uszkodzeniem lub zniszczeniem

 
Dane osobowe

 

1.      Podczas korzystania ze Sklepu, Uzytkownik moze zostac poproszony o podanie swoich danych osobowych, w szczególnosci:

o    podczas rejestracji w Sklepie (dane kontaktowe i wysylkowe)

o    przy wyrazeniu checi otrzymywania newslettera od Sprzedawcy (adres e-mail)

o    przy skladaniu zamówienia (dane kontaktowe i wysylkowe)

2.      W przypadku danych osobowych Uzytkowników, bedacych osobami fizycznymi i podajacych swoje dane osobowe w formularzu zamieszczonym na stronach internetowych Sklepu, podmiotem zbierajacym te dane osobowe jest CHH POLSKA DAWID IDZIAK, z siedziba w ul. Wschodnia 13A/4 PL-41-707 Ruda Slaska. CHH POSLSKA DAWID IDZIAK zbiera dane Uzytkowników na zlecenie Sprzedawcy, w celu przekazania tych danych niezwlocznie po ich zebraniu Sprzedawcy na potrzeby prowadzenia Sklepu.

3.      Dane osobowe Nabywców, niezbedne do zrealizowania dostawy, sa przekazywane podmiotom realizujacym dostawy zamówionych towarów (firmy kurierskie, operatorzy pocztowi, etc) na potrzeby dostarczenia towaru/uslugi do Nabywcy.

 
Mailing

 

1.      Uzytkownicy maja mozliwosc otrzymywania od Sprzedawcy informacji handlowych w formie mailingu. Moga to byc np. informacje o promocjach czy nowosciach w Sklepie.

    Aby otrzymywac mailing nalezy wyrazic zgode na przesylanie informacji handlowych podczas rejestracji w Sklepie. Uzytkownik moze w dowolnym momencie odwolac zgode na otrzymywanie informacji handlowej równiez przez wyslanie odpowiedzi na newsletter z informacja o zaprzestaniu wysylania mailingu.
    Sprzedawca doklada staran, by wiadomosci w ramach mailingu byly wysylane nie czesciej, niz to konieczne i by nie obciazaly skrzynki poczty elektronicznej Uzytkownika.

 
Newsletter

 

1.      W przypadku udostepnienia w Sklepie uslugi przesylania newslettera, Uzytkownicy nie bedacy Nabywcami (Uzytkownicy, którzy nie dokonali rejestracji w Sklepie), moga z tej uslugi skorzystac, wypelniajac formularz subskrypcji newslettera, dostepny na stronach internetowych Sklepu i wyrazajac zgode na przesylanie informacji handlowych.

    Rezygnacja z otrzymywania informacji w ramach newslettera jest mozliwa poprzez wypelnienie formularza subskrypcji newslettera na stronach internetowych Sklepu, jak równiez przez wyslanie odpowiedzi na newsletter z informacja o zaprzestaniu wysylania newslettera.

Ciasteczka (cookies)

 

1.      Do obslugi transakcji w Sklepie Sprzedawca uzywa ciasteczek (plików cookies). Sprzedawca zapewnia, ze pliki cookies nie przechowuja zadnych danych pozwalajacych na identyfikacje konkretnej osoby. Uzytkownik moze w kazdej chwili wylaczyc w swojej przegladarce internetowej obsluge cookies, moze to jednak utrudnic korzystanie ze Sklepu.

2.      Pliki "Cookies" popularnie zwane "ciasteczkami" uzywane sa w celu optymalizacji korzystania ze stron internetowych. Wykorzystane sa równiez w celu gromadzenia danych statystycznych, które umozliwiaja identyfikowac sposób korzystania uzytkowników ze stron internetowych. Ulatwia to mozliwosci pózniejszego ulepszania struktury i zawartosci strony internetowej, z wylaczeniem personalnej identyfikacji uzytkownika. Dane osobowe gromadzone przy uzyciu plików "cookies" zbierane sa wylacznie w celu wykonywania okreslonych funkcji i aktywnosci na rzecz uzytkownika. Te dane sa zaszyfrowane w sposób uniemozliwiajacy dostep do nich osobom nieuprawnionym.

"Cookies" to pliki tekstowe, dane informatyczne archiwizowane w urzadzeniach uzytkowników, przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Umozliwiaja m.in. zidentyfikowac rodzaj urzadzenia uzytkownika i wyswietlac strony internetowe dostosowane do indywidualnych preferencji. Pliki "Cookies" zawieraja najczesciej adres strony internetowej, czas przechowywania na urzadzeniu uzytkownika oraz wlasny unikatowy identyfikator.

 Stosowane sa "cookies" sesyjne (tymczasowe) oraz stale. "Cookies" sesyjne funkcjonuja na urzadzeniu uzytkownika do wylogowania ze strony internetowej lub wylaczenia przegladarki internetowej. "Cookies" stale przechowywane sa przez zdefiniowany czas, który okreslany jest parametr zawarty w pliku "cookies" - uzytkownik dysponuje mozliwoscia ich recznego usuniecia. "Cookies" wkorzystywane przez partnerów operatora strony internetowej podlegaja ich wlasnej polityce prywatnosci.

Programy wykorzystywane do przegladania stron WWW domyslnie dopuszczaja umieszczanie plików "cookies" na urzadzeniu koncowym. Uzytkownik moze wykonac wlasciwej konfiguracji przegladarki, aby zablokowac automatyczne akceptowanie plików "cookies" lub uzyskac kazdorazowa informacje o przeslaniu pliku na urzadzenie uzytkownika. Informacje dotyczace obslugi plików "cookies" oraz mozliwosci ich konfiguracjach dostepne sa w ustawieniach przegladarki. Zakres poziomu ograniczen dotyczacy stosowania plików "cookies" moze wplynac na dostepnosc i funkcjonowanie oferowane na stronie internetowej, az do zablokowania mozliwosci jej prawidlowego uzytkowania.